Werkwijze

 

Het maken van een ontwerp is een proces.
Dit start met praten, goed luisteren en verwerken zodat het plan kan gaan groeien.
Het ontwerpproces bestaat uit een aantal stappen die we samen doorlopen.

(Gratis) intake
De intake is de eerste afspraak en is bedoeld om kennis met elkaar te maken en uw wensen in kaart te brengen. Dit doe ik door een vragenlijst in te vullen en uit te werken in een programma van eisen.

Ontwerpfase
In de ontwerpfase maak ik een moodboard; dit is een sfeerbeeld van waaruit we verder kunnen werken. Bent u het eens met de sfeerbepaling dan gaan we over op de eerste fase van het ontwerp en ga ik aan de slag met aantal voorstellen. Deze visualiseer ik aan de hand van een plattegrond, kleuren- materialen- én een verlichtingsplan. Dit gaan we dan nader bespreken.

Eindontwerp
Hieruit komt het definitieve ontwerp voort waarin ik het ontwerp verder ga uitwerken.
Dit plan ga ik verder visualiseren met 3d-tekeningen.
De plattegronden kleuren- materialen- en verlichtingsplannen krijgen nu ook hun definitieve vorm.
U ontvangt het complete plan in een boekje met shoppingtips.Heeft u hulp nodig met de uitvoering van het plan dan help ik u graag. Door verschillende contacten met ontwerpers en schilders kan de lijn van idee naar uitvoering korter gemaakt worden.

Aankoop en uitvoering
In deze fase worden alle offertes voor uitvoering van het project aangevraagd.
Ik kan u adviseren voor de keuze van de betreffende partijen en voor het inkopen van de meubels en materialen. Wilt u het helemaal uit handen geven dan kan ik tevens fungeren als projectleider en het totale project van begin tot eind begeleiden.

werkwijze

DSC_0084-001